ארכיון טכנולוגיות - פצעים וכל השאר https://petza.org.il/filter-tutorials-by-category/טכנולוגיות/ העמותה לקידום תחום הפצע בישראל Mon, 10 Jul 2023 13:34:35 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.6 https://petza.org.il/wp-content/uploads/2019/12/cropped-פאביקון-פצעים-וכל-השאר.PNG-1-32x32.png ארכיון טכנולוגיות - פצעים וכל השאר https://petza.org.il/filter-tutorials-by-category/טכנולוגיות/ 32 32 היתרונות שבואק שטיפה. נילי רן מלקביץ, כנס נהריה 2023 https://petza.org.il/tutorials/the-benefits-of-a-washing-machine/ https://petza.org.il/tutorials/the-benefits-of-a-washing-machine/#respond Sun, 09 Jul 2023 08:30:47 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=11687 הפוסט היתרונות שבואק שטיפה. נילי רן מלקביץ, כנס נהריה 2023 הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט היתרונות שבואק שטיפה. נילי רן מלקביץ, כנס נהריה 2023 הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/the-benefits-of-a-washing-machine/feed/ 0
אקטיגרפט. אלון קושניר, כנס נהריה 2023 https://petza.org.il/tutorials/actigraft-2/ https://petza.org.il/tutorials/actigraft-2/#respond Thu, 06 Jul 2023 12:15:09 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=11668 הפוסט אקטיגרפט. אלון קושניר, כנס נהריה 2023 הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט אקטיגרפט. אלון קושניר, כנס נהריה 2023 הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/actigraft-2/feed/ 0
פצע וטלמדיסין https://petza.org.il/tutorials/wound-and-telemedicine/ https://petza.org.il/tutorials/wound-and-telemedicine/#respond Wed, 17 Mar 2021 14:28:44 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=8330 הפוסט פצע וטלמדיסין הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט פצע וטלמדיסין הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/wound-and-telemedicine/feed/ 0
רימות או לא להיות https://petza.org.il/tutorials/cheats-or-not-to-be/ https://petza.org.il/tutorials/cheats-or-not-to-be/#respond Wed, 17 Mar 2021 14:24:43 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=8326 הפוסט רימות או לא להיות הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט רימות או לא להיות הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/cheats-or-not-to-be/feed/ 0
V-care, Top-Closure https://petza.org.il/tutorials/v-care-top-closure/ https://petza.org.il/tutorials/v-care-top-closure/#respond Mon, 15 Mar 2021 05:49:24 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=7982 הפוסט V-care, Top-Closure הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט V-care, Top-Closure הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/v-care-top-closure/feed/ 0
ActiGraft https://petza.org.il/tutorials/actigraft/ https://petza.org.il/tutorials/actigraft/#respond Mon, 15 Mar 2021 05:43:09 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=7976 הפוסט ActiGraft הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט ActiGraft הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/actigraft/feed/ 0
Spincare https://petza.org.il/tutorials/spincare/ https://petza.org.il/tutorials/spincare/#respond Sun, 14 Mar 2021 20:31:40 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=7968 הפוסט Spincare הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
הפוסט Spincare הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/spincare/feed/ 0
בתא לחץ https://petza.org.il/tutorials/in-a-pressure-chamber/ https://petza.org.il/tutorials/in-a-pressure-chamber/#respond Sun, 06 Sep 2020 16:06:10 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=1739 תאי לחץ לבן אדם אחד או לטיפול בקבוצות – שלוש תמונות ראשונות.כתבתי סיכום קצר. ברור שלא הצלחתי לרשום כל הנאמר היום אך אנסה לענות על השאלות במידה ודיברנו על זה במהלך ההרצאה.לפני שמתחילים טיפול עושים בדיקת התאמה בפריפריה, ברקמה בריאה הכי קרובה לפצע – שמים אלקטרודה ובודקים כמה חמצן מגיע לרקמה. אנו צריכים להגיע ל40 […]

הפוסט בתא לחץ הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
תאי לחץ לבן אדם אחד או לטיפול בקבוצות – שלוש תמונות ראשונות.
כתבתי סיכום קצר. ברור שלא הצלחתי לרשום כל הנאמר היום אך אנסה לענות על השאלות במידה ודיברנו על זה במהלך ההרצאה.
לפני שמתחילים טיפול עושים בדיקת התאמה בפריפריה, ברקמה בריאה הכי קרובה לפצע – שמים אלקטרודה ובודקים כמה חמצן מגיע לרקמה. אנו צריכים להגיע ל40 ממ כספית שזה נורמה. פחות מזה יש איסכמיה.
יכול להיות שחמצן הוא תקין ופצע לא נרפא מסיבות אחרות. לכן בשביל לתת טיפול אנו חייבים לדעת שבעייה היא היפוקסיה.
אין צורך לחשיפת הפצע.
טיפול הוא בלחץ של 2 אטמוספרות. נותנים 100% חמצן. במקביל בודקים חמצן ברקמה. אם הוא עולה אז הכל בסדר, טיפול מתאים. אם לא – צריך לחשוב מה הבעיה. יכול להיות שבעיה היא טכנית או שפצע לא מתאים לטיפול בתא.
יש מקרים שרואים עליה בחימצון ובאיזשהו שלב רואים נפילה פתאומית. או שאלקטרודה התנתקה, או שמוח מפעיל מערכת פיצוי – כיווץ כלי דם. נותנים אצטילציסטאין כי הוא מונע כיווץ כלי דם. אחרי 10 דקות רואים שחימצון שוב עולה. מעל 200 ממ כספית נחשב שמטופל מגיב לטיפול ויש תועלת – לפי הגדרות קופת חולים. נמצאים שעתיים בתוך התא. לפני זה עושים לבן אדם חבישה. מגיעים כל יום, מצלמים פצע פעם בשבוע. משתמשים בחבישות מתקדמות, משקיעים בתזונה, אנטיביוטיקה לפי הצורך.
לתא לחץ יש פעילות אנטיבקטריאלית לחיידקים אנארובים אך זה לא תחליף לאנטיביוטיקה.
במרכז יש תא טיפול נמרץ שתמיד פנוי למקרים דחופים. כמו תשחיף אוויר בזמן ניתוח לב פתוח. יש כל הציוד הנדרש בפנים. טיפול הוא לא ב2 אומוספרות אלא הרבה יותר. מטרה היא להקטין את בועת האוויר ולתת לה אפשרות להתמוסס ולהיספג.
מקרה שני הוא "מחלת צוללנים". יש תא לחץ גם באילת. ירידה מתחת למיים זה כמו תא לחץ אך אנשים שם לא נושמים ב100% חמצן. עליה חייבת להיות הדרגתית. בעליה מהירה בועות יוצאות מנוזל ולא מספיקות להיכנס לתאים. אז נוצרות בועות אוויר בכל מני מקומות שהן לא צריכות להיות. בדרך כלל יש סימנים נוירולוגיים קשים לבן אדם כזה. טיפול בצוללן יכול לקחת שעות רצופות, תלוי במצבו של בן אדם.
התוויה נוספת – הרעלת עשן. CO2 תופס מקום של חמצן בתאי דם. סטורציה היא תקינה אך ה"נוסע" הוא לא חמצן. חיבור לחמצן הוא עוזר עם הזמן אך רקמה בנתיים סובלת מהיפוקסיה. לכן חשוב להכניס את בן אדם לתא לחץ כמה שיותר מהר. זה מקרה היחיד שמאשרים להכניס לתא אישה בהריון!!!
חסימה חריפה של עורק הרשתית – עוורון פתאומי.
תסמונת מדור, crush injury.
פצע קשה ריפוי.
רגל סוכרתית.
נזק מהקרנות.

התוויות נגד:
Cis-Platinum גורם להרעלת חמצן
חבישות סולפה
חזה אוויר לא מטופל – פנאומוטורקס. נקבל טנשין פנאומוטורקס ביציאה מהתא.
במקרה של מרקה דחוף בניתוח לב פתוח אנשים מגיעים עם נקזים ולכן אין בעייה הזאת.
סינוסיטיס – נוצר וואקום, מושך אוויר, נוצר לחץ, כאבי תופת באוזניים. עוצרים את הטיפול ולא ממשיכים עד שנטפל בבעייה.
לחץ דם סיסטולי לא מעל 170.
מחלת התכווצות כמו אפילפסיה – רק לבן אדם מאוזן בשביל לא לתת גירוי לאיזשהו מוקד אפילפטי.
חום גבוהה – הרעלת חמצן.

תופעות לוואי:
ברוטראוומה – כאבי אוזניים או בסינוסים. עד לקרע עור התוף. קורא בילדים, מונשמים, אנשים לא משתפים פעולה. עושים ניתוח כפתורים.
דנטלית – בועית אוויר שנשארה מתחת לסתימה. סתימה יוצאת פשוט.
שינוי בכיור עדשת העין. מיופייה.
הרעלת חמצן – השפעה על מערכת עצבים מרכזית, השפעה על ריאות. זה נדיר אך קיים. סימנים: נימול באזור הפה, בשלב הבא יש פרקוסים.
בכל הבעייה לא מוציאים בן אדם ישר מתא אלא רופא נכנס פנימה.
מחלות נוירולוגיות. חבלות ראש. CVA.

טיפול בתא לחץ הוכח כיעיל גם בחבלות ראש חוזרות בספורטאים או חיילים שמתבטאות בדיכאון, פרקינסון ותופעות נוירולוגיות אחרות.

הפוסט בתא לחץ הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/in-a-pressure-chamber/feed/ 0
גרב אלסטית, על מה ולמה https://petza.org.il/tutorials/elastic-sock-for-what-and-why/ https://petza.org.il/tutorials/elastic-sock-for-what-and-why/#respond Sun, 06 Sep 2020 16:05:18 +0000 https://petza.org.il/?post_type=tutorials&p=1737 גרביים אלסטיות הן אחת מדרכי המניעה החשובות ביותר במחלות כלי דם של גפיים תחתונות. הן מגיעות במידות שונות אשר נמדדות בקריטריונים רבים ושונים כגון- סיבת הנפיחות, מידת הנפיחות וכן מבחינת אורך וקוטר הרגל, ולכן מומלץ לקנות אותן רק אחרי הירידה בנפח הרגל. בנוסף,ישנן מידו.לחץ הנעות בין 1-4 כשהמידות 1 ו-2 הן הנפוצות ביותר….ההפניה לגרביים תינתן, […]

הפוסט גרב אלסטית, על מה ולמה הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
גרביים אלסטיות הן אחת מדרכי המניעה החשובות ביותר במחלות כלי דם של גפיים תחתונות. הן מגיעות במידות שונות אשר נמדדות בקריטריונים רבים ושונים כגון- סיבת הנפיחות, מידת הנפיחות וכן מבחינת אורך וקוטר הרגל, ולכן מומלץ לקנות אותן רק אחרי הירידה בנפח הרגל. בנוסף,ישנן מידו.לחץ הנעות בין 1-4 כשהמידות 1 ו-2 הן הנפוצות ביותר….
ההפניה לגרביים תינתן, לרוב ע"י פיזיולימפטית או מומחה כלי-דם, לאחר הופעת תסמינים שונים של אי-ספיקה ורידית או לימפטית כשבחלק מהמקרים יינתנו גם באי-ספיקה עורקית.
הגרביים הן חבישה רב פעמית אשר המטופל יכול לגרוב בעצמו מדי יום או לאורך ימים רצופים. מטרתה היא ליצור לחץ יורד והולך עם ההתקרבות מכף הרגל לכיוון הברך כדי ליצור סיוע לזרימה הלימפטית והורידית אל עבר הלב.
השמירה על העור צריכה להתבצע בקרם על בסיס מים כשהדרך הטובה ביותר היא למרוח על הרגליים לאחר המקלחת ולפני השינה. משחות שומניות יכולות להרוס חלק מהגרביים.
את הגרביים יש להחליף לפי הוראות היצרן מדי 6-12 חודשי שימוש. הכביסה צריכה להתבצע ביד עם סבון עדין ותליה שטוחה כדי שלא למתוח את האלסטיות של הגרב עקב תליה מאונכת. אצלינו במרפאה ממליצים למטופלים עם PVD לקנות דווקא מחברת sigvaris מפני שאחוזי הכותנה יותר גבוהים ונעימה לעור.

אין התוויות נגד מוחלטות! לגבי שימוש במחלות עורקיות כדאי לקבל הנחיות מפיזיולימפטית.

חברותינו הפיזיותרפיסטיות מבקשות להדגיש שגם במצבים לא לימפטיים ׳פרופר׳ כדאי להפנות אליהן.

לגבי לבישת גרביים בלילה, הדעות חלוקות, מרבית אנשי המקצוע ממליצים להוריד לפני השינה ולגרוב מחדש לפני הקימה מהמיטה. אישית, אנחנו לרוב ממליצים בנושא הזה לפי המחלה ולפי המסוגלות של המטופל.

הפוסט גרב אלסטית, על מה ולמה הופיע לראשונה ב-פצעים וכל השאר.

]]>
https://petza.org.il/tutorials/elastic-sock-for-what-and-why/feed/ 0