קורס הכשרה מקיף בתחום הטיפול הביתי.
תוחלת החיים עלתה ומערכת הבריאות נדרשת לתת מענה רחב יותר במסגרת מרפאות ראשוניות, יחידות להמשך טיפול בית, מיקור חוץ / ספקי שירות וזאת על מנת להמשיך לספק שירותי בריאות מקיפים ונגישים בקהילה ובבית.
טיפול ממוקד במטופל, יחד עם דגש חזק על מעורבות המשפחה, עומדים בלב תפקידם של אחיות ואחים מוסמכים המתמחים בטיפול הביתי. מסגרות שונות קמו לתמיכה בטיפול מונע וקידום בריאות בקהילה ובבית ובתוכן הטיפול הביתי שהיקפו גדל בימי הקורונה וממשיך לצבור תאוצה בשנים האחרונות.
תחילת הקורס: בתאריך 29.02.24
הלימודים יתקיימו בזום
בשנים האחרונות, ישראל עדה לשינוי דמוגרפי משמעותי, שהוביל למספר גדל והולך של מטופלים קשישים הזקוקים לטיפול בקהילה ובבית. שינוי זה עורר עלייה מקבילה בחשיבותם של מטפלים ומתן שירותים רפואיים בבית.
לאור העלייה בתוחלת החיים ועליה באחוז הקשישים בישראל כפי שמשתקף בדוחות ה- OECD נערכת מדינת ישראל לעליה משמעותית במס' המטופלים אשר יקבלו טיפול בביתם.
כדי לענות על הצרכים המתפתחים של אוכלוסייה מזדקנת זו, הדינמיקה של שירותי הבריאות בישראל עוברת מהפך עמוק. המודל המסורתי של טיפול בבתי חולים ובמסגרות ממוסדות מפנה מקום לגישה ממוקדת יותר במטופל, ששמה דגש על מתן שירותי בריאות בקהילה ובבית. שינוי זה נועד לשפר את איכות החיים של חולים קשישים, לקדם את עצמאותם ולהפחית את העומס על מתקני הבריאות.
ככל שהשירותים הרפואיים מתרחבים לקהילה ולמסגרות ביתיות, תפקידם של המטפלים בבית זכה לחשיבות יוצאת דופן. אנשי מקצוע מסורים אלו ממלאים תפקיד מרכזי בהבטחת רווחתם ונוחותם של חולים קשישים. הם אחראים לספק לא רק טיפול רפואי אלא גם תמיכה רגשית, חברות וסיוע בפעילויות יומיומיות.
המגמה בעולם היא טיפול ממוקד מטופל -משפחה ו/או מטפל עיקרי בדגש לטיפול במתאר הבית, הצורך בשיתוף פעולה בין כל הגורמים המטפלים וחיבור מעגלי התמיכה עשויים להוביל לתוצאות טיפול טובות יותר.
מטפלי בית נתפסים כיום יותר מתמיד כחלק בלתי נפרד ממערכת הבריאות. הם עובדים בשיתוף פעולה עם צוותי בריאות רב-תחומיים, ומבטיחים שהמטופלים יקבלו טיפול הוליסטי המותאם לצרכיהם האישיים.
לאחיות והאחים המוסמכים במתאר הבית תפקיד מרכזי בהובלה וניהול טיפול סיעודי במטופל בביתו, תוך מתן טיפול מקצועי, ראייה כוללנית, ניווט ושיתוף צוות רב מקצועי.
הנוף הדמוגרפי המשתנה של ישראל הוביל להגברת הצורך בטיפול בקהילה ובבית. המעבר לטיפול בקהילה ובבית מציג מספר אתגרים, כולל הצורך בהכשרת מטפלים ובניית תשתית נאותה למתן שירותי בריאות מהבית, תוך תיאום יעיל בין ספקי שירותי בריאות.
שינוי זה בדינמיקה של שירותי הבריאות מביא איתו דגש חדש על תפקידם של המטפלים בבית, מתוך הכרה בתרומתם המכרעת לרווחת המטופל. ככל שאנו מתקדמים, חיוני להשקיע בהכשרת מטפלים ובתשתית כדי להבטיח שמטופלים קשישים יקבלו את הטיפול הטוב ביותר האפשרי, קידום עצמאותם ושיפור איכות חייהם. הנוף המתפתח הזה מציע עתיד מבטיח הן למטפלים והן לאלה שהם משרתים, ויוצר מערכת בריאות ממוקדת יותר בחולים וחמלה.
קביעת סטנדרטים ברורים ומקיפים לאחיות ואחים מוסמכים העוסקים בתחום הטיפול הביתי.
מתן כלים ומשאבים הדרושים כדי לשפר את הכישורים והידע של צוותי בריאות הפועלים בקהילה ובבית.
גישה המבטיחה שהמטופלים יקבלו טיפול מקיף המתייחס לכל ההיבטים של קידום בריאות, מניעה וטיפול במצבים אקוטיים וכרוניים כאחד.
א. היבטים עיוניים והתנסות מעשית בבית חולים גריאטרי / מר"ג / קהילה
ב. תכנית ההכשרה תכלול לפחות את הנושאים הבאים:
בכירים בתחום עם התנסות קלינית בשדה קליני מוסמך.
מועד פתיחה: 29.02.24
מועד סיום: 13.06.24
מספר ימי לימוד: 23 ימים
השעות: משעה 16.00 עד 19.15
המפגשים יתקיימו בימי: שלישי בזום
היקף: שעות אקדמאיות: 92 שעות
בהנחית הגב׳ ציפי הלל דיאמנט – מנהלת המחלקה ליישום סטנדרטים בסיעוד בגריאטריה, האגף לגריאטריה, משרד הבריאות.
עלות: 1600 ש"ח
לחברי העמותה: 1400 ₪
מקום הלימוד: לימודים מתקיימים בזום
– נוכחות ב 90% מהשיעורים עם מצלמה פתוחה
– השתתפות פעילה
– ביצוע מטלות הקורס והצגת פרויקט גמר
– הסדרת תשלום
טל: 052-5366303
קורס מבוסס על תכנית צוות ההיגוי באגף הגריאטרי בחסות העמותה לקידום הסיעוד הגריאטרי בישראל.